長崎帰省中に少人数で中学校の同窓会をしました。
殆どの人とは33年ぶりに再会し、その中の1人、
小河君はかなやBurgerの経営者兼シェフになっていました。
While I was in Nagasaki, a few old friends and I met for a small school reunion.
Most of the people there I hadn't seen in 33 years.
One of my old classmates became a chef and the owner of his own hamburger shop.
早速、同級生の由美子と一緒にバーガーを食べにお店へ
After I found out, Yumiko and I went to his shop at the first opportunity.
ひき肉のバーガーだけではなく、とりかつ、海老ちり、あじフライ、すりみバーガーなど
長崎らしいオリジナリティ豊かなでメニューが並んでいました。
なんでシーフードかなって思ったら、小河君はもともと、和のシェフで奥様の実家がお魚屋さんなのです。
パンはその日に焼けたものしか使わないため、パンが無くなったらお店を閉めるらしいのです
It is much more than just a shop that sells beefburgers.
He has many original "burgers" - also served with bread buns in the like a hamburger he uses chicken katsu,
chili prawns, fried fish (Yellow tail), fish cakes and so many more.
Why seafood?
It is because he used to be a Japanese chef. Also, his wife's family business is a seafood shop.
He only uses fresh buns that are baked each day.
If he ever sells out of a days buns, he closes the shop early.
あー!! オープン11時、
Ah, it opens 11Am.
かなり早く来過ぎた為に肝心のバーガーは食べられず、残念。。。
We came too early before the shop opened. What a shame.
kunio & Yumiko
結局、もう一つの人気メニューの牛すじカレーをテイクアウトにしてもらい。。
But after all he was able to serve us another thing that is very popular - his beef curry.
We got it to take away.
諫早公園の桜の下で美味しく頂きました。
でもあの美味しそうなバーガー、食べたかったな。
でもあの美味しそうなバーガー、食べたかったな。
We had it under the cherry blossoms of Isahaya Park.
But those burgers look delicious I wanted to have one.
Next time I go to Nagasaki, I will.
かなやBurger
長崎県長崎市金屋町4番21号
電話:095-822-7591
午前11時ー午後7時
電話:095-822-7591
午前11時ー午後7時
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